Monday

22/10/2009 Jueves

Pulkstenis ir 12 nakti, vel joprojam pie manis majas ir pilns ar cilvekiem un visi koz. Pirms briza aizbrauca Lauritis. Tikko pavadiju Edgaru Zaki, kurs bija galigakajas lupatas un palikam mes ar mammu, brali un paris vina draugiem. Lai butu vieglak doties projam nolemam, ka brauksu viens pats ar taksi, tapec pec briza pavadijam ari mammu.

Lidz prom brauksanai noskatijamies paris filmas un man sanaca ari 1 stundu pagulet. Lidosta ierados laicigi, bet protams tada ka pus koma, tacu pie normalas sapratnes. Lidosta satiku savu veco klases biedru, vienu no labakiem draugiem pamatskola, kuru reali nebiju saticis no 7 klases. Karlis Briedis, metalists (piedod Karli, ja esmu kļūdījies, jo īsti nezinu, kāds ir Tavas mūzikas stila pareizais iedalījums), kurs pirms briza gribeja braukt uz Afganistanu vai Kosovu karot. Vinu vislabak atceros tiesi tadel, ka vins bija autors pasakai par rokas pulksteniem ar kajinam, kuri kepina ara no matiem koslenes. Biju nenormali sokets tani bridi, ka uzzinaju, ka vins ari lido uz Meksiku un pie tam vel ari uz Gvadalaharu pie savas draudzenes, un ari ar tiem pasiem reisiem iznemot pedejo, ieksejo Meksikas parlidojumu...ja pasaule ur fucking maza, bet porque no???

Musu pirmais parlidojums no RIX uz Briseli pagaja baigi mierigi, jo sedejam atseviski, lidz ar to nekada ipasa komunikacija mums nesanaca un es centos mazliet pagulet, jo sakas mazas pohinas, sini bridi, protams, ka es nozeloju, ka dzeru un neguleju, bet a ko darit, dzivojam tacu tikai 1 reizi J

Briseles lidosta uzlapijamies ar alinu un es aizbraucu ar autobusu uz centru pie Edija, super dzeks Edgara Elksna draugs, ko pirms tam biju tikai redzejis.

Edijs mani aizveda lidz savam dzivoklim un aizgaja atpakal uz darbu, kur vinam ir janikst lidz 18.00. Dzivoklis baigi forsais, izremontets 1 stavs un pagrabstavs, loti majigs un nav talu no centra. Es paedu brokastis, reali negarsigu omleti ar parmas sieru, ko pats pagatavoju un piedzeru klat zalo teju, uzrakstiju paris zinas draugos, iegaju dusa un meginaju aizmigt, tacu reali bezcerigi, jo visu laiku kads zvanija, tacu es necelu, jo man bija reali vienalga. Principa no 6 stundam, kuras man bija dotas miegam paguleju aptuveni 2, parejas nogrozijos un 1,5 stundas pirms Edija atnaksanas jau celos augsa, jo likas, ka esmu kaut necik atputies. Iegaju velreiz dusa. Paldies Dievam, ka Edijam bija fens, sajutos ka cilveks. Domaju, ka uztaisisu, ko garsigu paest, tacu nacas iztikt ar tunca konserviem, kuri bija loti garsigi un tortiljas mazajiem cipsiem, kadus ari tirgo pie mums Riga. Godigi sakot kombinacija nepavisam nav slikta, pat baigi ok, vienigais ko sakuma izdariju, tas ir nosavu greizi ar melno teju, jo sava vel joprojam neparejosaja alkohola puskomas un miega bada stavokli tejai piesavu 2 brangas tejkarotes sals. Pirms tam nepagarsojis un iedzeris kartigu malku gandriz izvemos. Uztaisiju jaunu teju un apsedos pie PC. Aizsutiju zinas Edzam, brackam ka ari Renatei, papildus sazvaniju ari meksikas Evu, lai noskaidrotu vel pedejas detalas un precizas adreses. 18.00 atnaca Edijs un saprotot, ka jaglabj mana dziviba ieskieba man vienu Caronu, Dievin tetin, nu ta luk ir sajuta, SEKS NAV NEKAS.

Edijs iegaja dusa un ap 19.00 mes izgajam uztaisit mazu ekskursiju pa Briseli. Tad sapratu, ka manas Boss kurpes reali sucs un baigi spiez, vajadzeja vilkt kaut ko citu, tacu man jau bija vienalga, mums bija jabut atpakal majas uz 22.30, lai es paspetu uz 23.04 uz pedejo vilcienu uz lidostu. Godigi sakot, Brisele ar savu arhitekturu ir loti skaista pilseta un es nolemu, ka dodoties otro reizi uz Meksiku paliksu pie Edija vismaz uz 1 dienu un 1 nakti, lai mierigi varetu visu apskatit un kadas bildes uztaisit. Mes aizdevamies lidz mazajam curajosajam puisenam, baigais suds isteniba, 40 cm liela figura iespiesta 2 maju sturi ar pliku kraninu no kura tek udens, kaut ka nejausi ienaca prata: a kam tas viss vajadzigs??? Pec tam apskatiju ari mazo curajoso meteniti, nu tas ir kaut kas stipri lidzigs tikai vel debilaks. Un tad sekoja pats labakais, Eidis mani aizveda uz barciku, kur var nogarsot 2000 alus skirnes, es protams ilgi necakarejos un dzeru Belgu Weisbeer, nu loti garsigs.

Mes bara nosedejam kadu pusotru stundu un pec 2 aliniem es sapratu, ka viss nemaz nav tiks slikti, es tacu dodos uz Meksiku, gandriz ka jau uz dzivi un sajutos reali lepns, ka nez cik daudzi vispar to nemaz nevar istenot (kurs gan sev asti cels, ne?) Bara bija ari paris Spanu izcelsmes cikitas, kuras redzot sapratu, ka viss bus baigi ok ari bum-bum zina. Pec tam Eidis mani aizvilka uz Amerikanu baru, kurs pieder vina pazinam, atrodas pie Eiroparlamenta ekas. Iestadijums ir lidzigs parastam Pubam, tacu tur fano par beisbolu un citam fignam, kuras es neiedzilinasos. Pec 1 pintes Weisbeer un kartigas amerikanu paikas t.i. burgers ar salatiem un fri kopa par 20 Eur es sajutos, ka cilveks.

Plkst. jau bija 22.00 un mes devamies uz Eida majam, jo mana bija japaspej uz pedejo vilcienu. Devamies kopa ar vienu Eida pazinu, kas tani bara stradaja par barmeni. Calim ir 20 gadi, vins ir no Dienvidslavijas, padsmit gadus ir nodzivojis Londona un gadu atpakal parvacies uz Briseli, runa anglu, francu un spanu valodas, visu celu vilka zali un muldeja pilnigu fignu, varbūt tas bija tāpēc, ka es ne īpaši labi sapratu viņa britu akcentu, vienu brīdi man pat likas, ka es pats, ejot vinam aiz muguras reali apsitisos. (piedod Eidi, zinu, ka tev ar viņu ir labs kontakst, bet vismaz pirmajā reize', es viņu kaut kā neuztvēru. Kapec es to stastu, tapec, ka esmu soka cik daudz dazadu cilveku ir uz pasaules...tikai mmēs visi sēžot LV, kas būtībā salīdzinot ar pasaules globālo mērogu ir reāli lauki, diemžēl t.sk. arī es, iedomājamies, ka zinam un varam visu un ka neviens nav labāks par mums. (hoču otmetij, ka ir arī izņēmumi, neuztveriet perosnīgi, ja kādu tas ir īpaši aizskāris, tikai laikam tiem kurus tas ir aizskāries taisnība, diemžēl, acīs kož).