Wednesday

Mierkoles 23/12/2009 Ziemassvētki Gvadalahara

Nu ko!
Pirmdien pēcpusdienā ar Mario un Marko viņa vecajā auto devāmies uz Gvadalaharu pie Mario māsas, kura dzīvo kopā ar vīru un 2 meitām.
Pēc 6 stundu brauciena un 400 km pārvarēšanas caur kalnu līkumotajiem serpentīniem bijām galā.
Brrrr.....cik te ir auksts, Mario ŗadi krāso mājas sienas, lai uz svētkiem būtu kaut kādas pārmaiņas, jo ciemos brauc visi radi, tad nu visas durvis vaļā, lai ātrāk viss žūst. Gvadalahārā vispār ir citādāks klimats, ziemā temp dienā ir + 25 , + 30 savukārt naktī nokrīt līdz +2. Tagad novērtēju Puerto Vallartu ar tās brīnišķīgo klimatu un man skaidrs ir viens, ka gribu dzīvot tur, kur ir silts, jo saule tev dodo pozitīvismu, enerģiju, idejas raisās pašas no sevis.
Godīgi sakot grūti iedomāties, ka Janvāra biegās jabrauc uz LV, kaut vai tikai uz 2 vai 3 nedēļām.
Vakar pastaigājām pa muzejiem, pa centru, bijām tirgū utt. Patika viss izņemot tirgu, savu fotokameru turēju cieši ar abām rokām, pilnīgs vājprāts.
Vakar satikāmies arī ar Zani un Kārli, viņi rītā ar saviem meksikāņu draugiem dodas ceļojumā uz Gvatemalu, Kostariku un Panamu.
Vakar pabiju arī tādos rajonos, kur labāk savu fotokameru nevilkt ārā kaut vai sēžot mašīnā.
Te viss ir pa nopietnam, nazis pie rīkles vai pistole pie galvas un atdod naudu. Ar vienkāŗšu sišanu pa muti šeit nodarbojās tikai diletanti, jo cilvēku šeit ir daudz un nav īpaši būtiski, 1 vairāk vai mazāk.
Viņiem te ir baigais stereotips, ja esi Eiropietis, tātad tev ir nauda un viss. Jebkurā gadījumā viss ir tieši tāpat kā jekurā pasuales lielpilsētā: ir rajoni, kur var iet, ir rajoi, kur labāk pārvietoties ar taksi, vai labāk neiet vispār. Sargi pats sevi un Dievs Tevi sargās :):):)
Šodien bija plānots brauciens uz Tequilu, kur notiek lielākā tequilas ražošana visā Meksikā, tomēr, patreiz sēžu un rakstu blogu un izdaru lietas, kas iekavētas, jo par vēlu piecēlāmies.
Ko darīsim, vēl nezinu..
Uz jauno gadu braucu uz Miami, tur satikšos ar Janku, kurš tur jau dzīvojās veselu mēnesi.

Domingo 20/12/2009 Dzīvoklis

Hello!
Beidzot dabūju no sava kaimiņa mazo fotoaparātu...tad nu lūk, mans dzīvoklis ar vistu (mex - skats) uz visu līci.